Kredittkort
Kredittkort

Vi blir forsøkt påvirket av reklame hver eneste dag. Det være seg gjennom TV, aviser og internett. Det er veldig lett og la seg rive med, og velge utfra gyllne ord i reklamen. Når du skal velge kredittkort må du gjerne studere reklamen, men bruk eget hode til selve valget.

Lett å la seg rive med

Du har garantert en eller annen gang kjøpe noe kun for at du har hørt om produktet gjennom reklame. Har vi ikke alle? Det er nettopp det som er reklamens ide. Å skaffe et behov for en vare/tjeneste, som egentlig ikke er til stede i utgangspunktet. På en måte er reklame en fin ting for forbrukerne da det fører til konkurranse selskapene imellom, og de må til stadighet komme med bedre og bedre tilbud. På den andre siden er det ikke bra om en lar seg rive for lett med. Velger man for eksempel kredittkort utfra flotte reklamer kan man fort gå i «kredittkortfellen». Å ta opp økonomiske forpliktelser uten å vurdere det nøye bør aldri gjøres.

Kan banker reklamere?

Ja, det kan de! Regelverket for reklame for kredittkort og lån for noen år siden strammet inn, men er ikke ulovlig. Blant annet ble banker gjennom et strammere regelverk tvunget til å vise hvor mye tjenesten koster. Derfor vil du hos alle bankene finne et eksempel på rentekostnader, samt gebyrer. Du har kanskje lurt på hvorfor det kommer mye «pop-up» reklame på nett etter å ha sjekket ut kort? Dette skyldes cookies, informasjon som legges inn på PC’en din. Dermed kan reklame rettes mot deg utfra hva du søker på nett. Selv erfarer vi det ofte blant annet på sosiale medier, som for eksempel Facebook. Bruk reklamen til å søke, men velg kort utfra hva du trenger.