Kredittkort
Kredittkort

Fisking kjenner vi nordmenn, men kjenner du til phishing? Det er svindelmetoden som har økt betraktelig de seneste årene. Ved hjelp av falske mailer lures folk til å gi fra seg personlig informasjon angående bankkonto eller kredittkort. Det er lett å bli lurt så vi bør alle være litt oppmerksomme på merkelige mailer.

Mailer som er ute etter å svindle deg

Norge er blitt et høgteknologisk land, og med det følger også at kommunikasjon foregår mye pr mail. Det er mailer som er det siste innenfor svindel overfor privatpersoner. Det sendes ut en falsk mail som ser ut som om den er fra banken din. Det er oppdaget uregelmessigheter og banken vil at du skal bekrefte personlig informasjon slik at de ikke sperrer kontoen, eller kredittkort. I mailen finner en også en link, der går man så inn og fyller ut informasjonen. Det kan være ting som PIN-koden din og kontonummer. Når alt er lagt inn er svindelen utført og svindlerne har full tilgang.

Dette bør du sjekke

Det er egentlig enkelt å se at en mail er merkelig om man har litt i is magen. Ikke få panikk for at for eksempel ditt kredittkort skal bli sperret. Sjekk heller noen ting i mailen. Gå gjennom mailen og se om norsken er litt merkelig. I tillegg sjekke avsenderens mailadresse opp mot bankens offisielle. Her er det ofte små forskjeller men de er der. I tillegg før musepekeren over linken i mailen. Da får du opp adressen til siden du blir sendt til. Den vil avvike fra teksten i mailen du har fått. Er du enda usikker kontakt banken og spår om de har sendt noe til deg.