Kredittkort
Kredittkort

Å ha et kredittkort som en pengereserve er alltid lurt, ettersom du her ikke betaler noe ekstra for å eie det, men samtidig har penger disponibelt dersom du skulle trenge det. Skulle du gjøre det samme med et forbrukslån så måtte du betale renter for de pengene du hadde på konto, så det lønner seg absolutt ikke. Men vil det for eksempel være lurt å betale for oppussingen med et kredittkort? Du kan lese mere om ulike finansieringsmåter hos Finansmegleren.no.

Store prosjekter bør lånes

For eksempel hvis det skal pusses opp i hjemmet, kjøpe bil til poden eller kanskje en ferie på hele familien, så vil sannsynligvis et forbrukslån være beste løsning. Dette fordi at vi da regner med at du ikke rekker å betale tilbake innen den rentefrie perioden på rundt 50 dager er over (kredittkort), og da må du betale renter i dyre dommer. Renten på et godt lån er nemlig nede i 14%, mens et kredittkort kan ha nærmere 30%.

Når du får penger til å betale

Hvis du med sikkerhet vet at du får penger på konto i nær fremtid, så kan det være greit å dra kredittkortet. Så lenge du klarer å betale tilbake innen rentefritaket løper ut, vil det alltid lønne seg å bruke et kort fremfor et forbrukslån. Dermed passer sistnevnte utmerket til kjøp av ny sofa eller flatskjerm, eller kanskje for å betale en mindre ferie.