Kredittkort
Kredittkort

En av de aller største fordelene med et kredittkort, er at du kan handle selv om du ikke har penger tilgjengelig på konto på det nåværende tidspunktet. Man kan deretter velge om man vil tilbakebetale den kreditten man har brukt innen den rentefrie betalingsperioden pågår, eller om man vil handle på avbetaling.

Bør man handle på avbetaling?

Med det å handle på avbetaling, så mener vi at man nedbetaler den gjelden man har på kredittkortet over lengre tid. Da blir man nødt til å tilbakebetale den kreditten man har brukt over tid. Og som kjent så er renten på kredittkort nokså høy, så er dette noe som anbefales? I de fleste tilfeller så vil svaret være nei. Mange norske kredittkort har en rente på mellom 25 til 35%, noe som er skremmende høyt. Hvis du har et slikt kort, så anbefaler vi ikke at du handler på avbetaling. Alle kort med en rente høyere enn 20% vil ikke være lønnsomme å bruke til avbetaling.

Rentefri betalingsutsettelse med kredittkort

I stedet for å handle på avbetaling, så bør man utnytte det faktum at de fleste kredittkort har en nokså lang rentefri betalingsutsettelse. Man kan nemlig vente inntil 50 dager på de beste kredittkortene før rentene begynner å løpe, og da slipper man unna med en betalingsutsettelse uten at det koster deg noe ekstra.