Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort kan være av stor hjelp for de det gjelder. Det gir et kortsiktig lån, hvor du slipper å betale renter dersom det betales tilbake i tide, samt du kan få flere varierte fordeler. Sistnevnte inkluderer alt fra billigere bensin til rabatter på klær og utstyr. Kortet fungerer også som en sikkerhet for uforutsette utgifter, og klassiske eksempler på dette er girkassen som må byttes ut, eller tannlegeutgiftene som ble høyere enn forventet. For de som bruker kredittkortet på en korrekt måte kan det tilby en sikker og fornuftig finansieringsform med gode fordeler. Uheldigvis bruker mange kredittkortet til å finansiere et overforbruk, og det er slik man virkelig løper inn i problemer.

Hva betaler du for med kredittkortet?

Overforbruk kjennetegnes ved at man konstant lever på lånte penger og aldri klarer å spare opp en buffersum. Hvis du har gått tom for penger, men bruker kredittkortet for å finansiere en bytur med venner kan dette regnes som et overforbruk, og noe som burde stoppes. Kredittkortet er et verktøy man skal bruke for å løse visse pengekniper, men det er ikke en løsning for de som ønsker å bruke penger på varer de ikke trenger. Helst burde du fastsette din egen policy om at du kun bruker kredittkortet til å handle varer som er nødvendige, eller i de tilfeller hvor du også har penger spart opp ved siden.

Kredittkort kan være dyrt

Å pådra seg høy kredittkort gjeld kan være svært dyrt som følge av høye renter, og da slikt skjer burde du ta grep for å endre livsstilen til det bedre. Sett opp et budsjett med faste inntekter og utgifter og porsjoner ut hvor mye penger du skal bruke på forbruksartikler osv. I tillegg burde du sette til side en viss sum med penger hver måned og på en slik måte spare opp en buffer skulle uhellet først være ute. Husk også at du ikke burde finansiere overforbruk med kredittkortet.