Kredittkort
Kredittkort

Man tar ikke lett på sin egen privatøkonomi, og sørger alltid for å ha god kontroll på inntekter og utgifter. Det er også viktig å legge av penger. Dette gjør man til pensjon gjennom arbeidsavtalen, men også på egen hånd som en buffer for eventuelle uforutsette hendelser, ferier, bursdager, jubileum også videre.

Likevel er det ikke alltid økonomien strekker til, enten fordi man fikk lavere inntekter en periode eller økte utgifter. Det vil uansett skje en eller gang i livet, at økonomien ikke helt strekker til. Uhell, samlivsbrudd, sosiale problemer, flytting også videre. Det meste kan skje. Hva gjør man om man ikke kan låne penger på annen måte?

Mange vil si at å låne penger er en dyr fornøyelse, spesielt om man må ut må kredittmarkedet. Her lurer det mange for gode tilbud og fantastiske løsninger for dem som bare må ha penger nå. Men kredittkort trenger ikke være så dumt. Her skal vi se på noen av tingene frigjort kreditt kan føre til.

Muligheter med kredittkort

Med ekstra kreditt får man mange flere nye muligheter. Kanskje var alternativet å bli værende på den samme folketomme plassen, men i stedet kunne man nå kjøpe seg en bil og dermed ta den jobben man var tilbudt. Dette kan bety store endringer for familien, som var sårt avhengig av to inntekter. Etter et år kunne man i stedet kjøpe seg en dyrere og sikrere bil med vanlig billån.

Med kreditten man fikk med kredittkortet kunne man pusse opp i huset med moderne panel og gulver, slik at man fikk solgt huset til markedspris i stedet for at det ikke kom noen på visning. Kreditten gjorde også til at man kunne bestille ekstra annonseplass og ytterligere bedre bilder.

Det er jo selvfølgelig også mulig å få ulike rabatter med denne typen kort, blant annet på matvarer eller drivstoff. La oss ta et eksempel, beste bensinkort gir deg opp mot 4% cashback ved bruk, dette kan bli betydelige beløp i løpet av et år. Spesielt om du fyller tanken ofte!

Både du og kona hadde jobbet hardt i flere år uten å kunne unne dere en skikkelig ferie. Hvert år hadde dere ofret både sosialt samvær med familie og venner for å få hjulene til å gå rundt. Kredittkortet gjorde til at dere både sparte penger på å bestille ferien tidlig, og akkurat den ferien dere hadde drømt om i mange år. Endelig skulle også barna få en fortjent etterlengtet ferietur.

Ting å tenke på med denne typen kort

Er det kredittkort du skal gå for, kan det være smart å tenke over disse tingene før du sender søknaden.

Først og fremst er det viktig å finne ut om du har råd til å ha kredittkortet. Det er vanlig at man må betale en prosentvis andel tilbake hver måned, som kan ligge på rundt 5-10% av oppbrukt kreditt. Har man forsynt seg av 10000 kroner, vil det si en månedsum på 500-1000 kroner pluss renter og andre gebyrer. Husk at denne summen må betales inn, eller så påløper det store ekstrakostnader. Kontakt kreditoren dersom økonomien blir for stram for en løsning.

Trenger du pengene akkurat nå. Dette er et punkt mange tar for lett på. Det kan hende at dersom man venter 3 måneder eller et år, så er situasjonen en helt annen. Da kan det til og med hende at du slipper å låne i det hele tatt.

Kan du endre på dine vaner. Det er mange som over-forbruker og har vaner som er veldig dyre. Med en revisjon av forbruket sitt vil man mest sannsynlig finne mange ting man kan kutte ut. Hvert fall for en periode til økonomien har endret seg. Det kan være abonnementer, medlemskap, kaffe til jobb, to biler i husstanden også videre.