Kredittkort
Kredittkort

Mange kredittselskaper har mer enn bare kreditt å tilby. I kredittkortene deres er det også fordeler som gi for eksempel rabatter ved kjøp av klær og sko. I tillegg har mange også forsikringsordninger innebygd i tilbudet sitt. Heldigvis finnes det enda kort som, i grove trekk, kun tilbyr deg en kreditt. Da denne typen kort ikke drar fordeler, ved et samarbeid med andre, er rentene noen ganger dyrere på disse.

Cresco Access

Cresco er et underselskap av DNB, og har flere typer kort i tilbudet sitt. Cresco Access er et rent kredittkort uten fordelspakker av noe slag. Kortet har en kredittgrense oppad på kr 75 000 og kan benyttes verden over da det er tilknyttet MasterCard. Effektiv rente er noe høy, hele 31,80%, og det er en aldersgrense nedad på 20 år. Det geniale med dette kortet er den rentefrie perioden. I stedet for å sette en fast periode kan du som kunde velge. Det er mulig å få 4,6 eller 9 måneder rentefri periode. Dette er selvfølgelig ikke gratis, det tilkommer et gebyr som settes utfra hva man velger.

Diners Club Privat

Diners Club Privat er et internasjonalt kort, godt kjent i Norge da det er dette Diners kortet de fleste nordmenn har. Dette er et rent kredittkort og eneste fordelen kortet har utenom er reise –og avbestillingsforsikring. Skal denne forsikringen gjelde må man betale minst 50% av reisen med dette kortet. Renten er noe høy, og effektiv rente vil være 36,45%. Den rentefrie perioden er på 45 dager, så betaler du innen denne trenger ikke renten være noe å tenke på. Hele kr 100 000 er kredittgrensen på, men vær også oppmerksom på at tar du ut kontanter er gebyret på det 4%, som også belastes kreditten din. Reiser du mye er det fint å ha dette kortet å vise frem; tilgang til over 400 fly lounger rundt i verden er ikke verst.