Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er unike ved at utstederen ofte garanterer for tap ved svindel eller misbruk. Likevel har man som eier av kortet et ansvar for å behandle kortet med forsiktighet og oppbevare det på et trygt sted. Mange land har høyere tyveristatistikker enn Norge, og dermed er det en viss større sjangs for å bli frastjålet kortet når man er på reise. Som regel tas kredittkortet med på reise som en ekstra sikkerhet. Siden man ikke trenger flere forskjellige betalingsmetoder er det best å la kredittkortet ligge igjen på hotellet mens man er ute på byen. For eksempel så velger mange turister å ta med seg debetkort og kontanter, mens kredittkortet ligger trygt i hotellets safe.

Selger plikter å sjekke legitimasjon

Kredittkort inneholder som regel ikke bildeidentifikasjon, og derfor plikter selger å sjekke legitimasjon ved bruk av kortet. I Norge har selgerne veldig gode rutiner på å sjekke legitimasjonen, men i andre deler av verden er det ofte veldig mye slurving da det kommer til dette området. Derfor er det større sjangs for misbruk da man reiser til utlandet ettersom det er lettere å misbruke kortet. Likevel er dette sjelden. De fleste reiseeksperter anbefaler at man bruker kort i utlandet.

Finn et trygt sted å oppbevare kortet

Det tryggeste stedet å oppbevare et kredittkort er inntil kroppen i en lomme som ikke enkelt kan nås. Likevel er det slik at man ikke burde dra på byen eller andre steder med kredittkortet sitt, med mindre det brukes til å betale utgifter. Det beste man kan gjøre er å finne en safe på hotellet hvor kortet kan lagres. En safe gir god beskyttelse mot uautorisert tilgang og enda det ikke gir full beskyttelse vil det fortsatt minske risikoen for tyveri.