Kredittkort
Kredittkort

Mange nordmenn klarer en gang i løpet av livet å samle seg for mye kredittkortgjeld til at de klarer å betale i tide. Gjeld fra et kredittkort er noe av det dyreste man kan ha. Heldigvis finnes det flere alternativer som sparer lommeboka. Refinansiering er et generelt lurt valgt. Det finnes flere forskjellige måter å oppnå en refinansiering på. Den enkleste måten som de fleste kan forsøke er å flytte gjelden over til et forbrukslån.

Gjeld fra kredittkort flyttes enkelt til et forbrukslån

Som oftest er gjelden fra kredittkort så liten at det ikke er verdt bryet å refinansiere. For små summer blir fortjenesten ved refinansiering spist opp av etableringsgebyret, som man må betale ved etableringen av et forbrukslån. Er det snakk om større summer må man orientere seg. Dette gjelder spesielt, hvis man er klar over at gjelden ikke kan slettes i løpet av nærmeste tid. Det man ser frem til med en slik ordning, er en reduksjon, både i nominell og effektiv rente.

Har du gjeld fra flere kredittkort?

Den som har gjeld fra flere kredittkort vil kunne nyte større fordeler av en refinansiering. Ved å samle gjelden på ett sted sparer man seg for mange termingebyrer og man vil mest sannsynlig også oppnå en lavere nominell rente. Forbrukslån får man enkelt ved å sende en søknad til en finansagent, som så innhenter rundt et dusin tilbud. Gjerne kan lånet ordnes på dagen eller i løpet av få dager, og man sparer slik penger og arbeid fra første stund.