Kredittkort
Kredittkort

De aller fleste klarer seg med ett eller to kredittkort, mens andre igjen behøver nærmest en hel kortstokk for å få det til å gå rundt. Men er det egentlig noen vits i å ha flere slike kort i lommeboka – og ikke minst – hvor mange kredittkort kan man egentlig ha? Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

Ingen spesielle regler rundt antall kredittkort

Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor mange kredittkort man kan ha, og hvis økonomien din tillater det, så kan man i praksis ha så mange kort som det finnes på markedet. De fleste kredittkortene har ikke noe årsgebyr, og dermed kan man egentlig ha nokså mange kort uten at man nødvendigvis må bruke alle. Men når du søker om kredittkort nummer syv eller åtte, så kan det hende at det blir avdekket i kredittsjekken hvor stort kredittforbruk du har. Det taler nødvendigvis ikke positivt for søknaden din, så det er slettes ikke sikkert at du får godkjent søknaden.

Flere fordeler med flere kredittkort

En god grunn til å ha flere forskjellige fordeler, er at alle kort har sine punkter som de er spesielt gode på. Derfor kan det være lurt å ha et kredittkort for eksempel til å fylle bensin og få drivstoffbonus med, mens man har et gebyrfritt kort til når man skal reise utenlands og behøver reiseforsikring.