Kredittkort
Kredittkort

Konkurransen blant de som utsteder kredittkort har gjort det billigere for oss som bruker de. Sammenlignet med mange andre land, har vi i Norge faktisk noen av de billigste kredittkortene i verden. Det finnes flere kort som er helt gebyrfrie, noe erfarne brukere vet å benytte seg av.

Renter og gebyrer

Du må skille mellom rentene og gebyrene, når du vurderer kostnadene med et kredittkort. Renter belastes for alle kontantuttak, uansett hvor du foretar de. Bruker du kortet til å betale for varer og tjenester, belastes det ingen renter umiddelbart. Der har du et visst antall dager på deg med rentefritak, noe som varierer fra 45 dager til 52 dager, alt ettersom hvilket kort du eier.

Kjøp av varer og tjenester er som regel gebyrfritt når det gjelder de fleste kredittkort. Den store forskjellen her er på kontantuttak, samt hvor uttaket blir foretatt. De fleste har et gebyr for uttak i utlandet, mens noen har gebyr for uttak uansett hvor det foretas. Størrelsen på gebyret varierer også. Noen har en fast sum, andre har en viss prosentsats av det du tar ut, mens enkelte tar begge deler.

Helt gebyrfrie kredittkort

Blant de kredittkort som er helt gebyrfrie, anbefales ofte Gebyrfri Visa fra Santander. Dette kortet har også en ganske lav rente, i tillegg til en av de lengste rentefrie periodene (50 dager). Gebyrfri Visa er av mange foretrukket som reisekort, nettopp fordi du kan ta ut penger i utlandet uten at det koster ekstra (merk deg at banken likevel tjener på selve vekslingskursen, men dette gjelder uansett hvilket kort du velger, på samme vis som når du veksler kontanter).

Et annet populært gebyrfritt kort er yA Kredittkort. Som Gebyrfri Visa har også dette ganske lav rente og 50 dager rentefritak. En viktig årsak til at disse to kortene er populære blant de som reiser mye, er at begge også har gratis reiseforsikring inkludert, dersom du betaler deler av reisen med kortet.