Kredittkort
Kredittkort

Svindlere finner man overalt og innenfor alle bransjer. Kortsvindel er blitt nesten det en kan kalle «en industri». Nordmenn har blitt svindlet både på nett og ved annen betaling ved bruk av kredittkort og andre bankkort. Denne svindelbransjen er såpass omfattende at politiet i Norge nå har en egen etterforskningsavdeling for disse, Skimminggruppa.

Kopiert informasjon fra magnetstripen fra kredittkortet

Alle kort har en magnetstripe, i denne ligger din personlige informasjon som er nødvendig for å benytte kortet som betalingsmiddel, samt oppkobling mot bankkontoen din. Det du kanskje ikke var klar over er at informasjonen lett kan kopieres. Kopiering kan skje ved bruk av spøkelsesterminaler og falske terminaler. Felles for disse er at de ikke er koblet opp mot betalingssystemer. Spøkelsesterminaler krever at du gir kortet fra deg, men falske terminaler ikke krever det. Når kredittkortet trekkes i terminalen blir informasjonen i stripen kopiert, Informasjonen overføres til magnetstripen i nye kort. Spesielt i utlandet har dette vært en vanlig metode.

Minibanker – kan være en svindelfelle

Har du hørt om falske fronter og Cashtrap når det er snakk om minibanker? Disse to svindelmetodene er godt kjent både her i Norge og i utlandet. En falsk front ser nøyaktig lik ut som den originale, men er festet over originalen. Når du bruker denne minibanken vil falske taster kopiere PIN-koden din, og kortet ditt blir «sittende fast». Når du går for å kontakte banken fjerner svindlerne fronten og kredittkortet ditt. Nå har de full tilgang til å bruke ditt kort. Cashtrap vil si at tape er festet der pengene kommer ut, slik at de nettopp IKKE kommer ut. Når du i frustrasjon forlater minibanken henter svindlerne tapen og pengene dine. Det er viktig at om dette skjer; ikke forlat minibanken. Få tak i hjelp via telefon og vent!