Kredittkort
Kredittkort

Det er mange som kun har et kredittkort som de bruker som et reservekort, eller kanskje kun til å bestille reiser eller varer over nett for å unngå misbruk. Dersom man kun har et kort, vil man risikere å gå glipp av mange fordeler ved det å ha kort, og for de aller fleste bevisste forbrukere vil det lønne seg å ha flere kort tilgjengelig.

Hvor mange kredittkort kan jeg ha?

I utgangspunktet er det ingen grense for hvor mange kredittkort du kan ha. Antallet du får innvilget begrenser seg kun i om dine søknader blir godkjent eller ikke, noe som igjen avhenger av din kredittverdighet. Har du en sunn økonomi er det ingenting som tilsier at du ikke kan ha flere enn et kredittkort. Ved å eie flere har du både en fleksibilitet i din økonomi, men du kan også benytte deg av fordelene som de forskjellige kortene gir deg, i form av rabatter og bonus på alt fra dagligvarer og hotellovernatting til møbler og bensin.

Merk deg dette med kredittkort

Det er utvilsomt lønnsomt for personer med sunn privatøkonomi å eie og bruke mer enn et kredittkort fremfor å bare benytte vanlige bankkort. Men det er likevel et par ting man bør være bevisst på dersom man vil fylle opp lommeboken med kort. De fleste vanlige banker har årsavgifter på kortene sine, noe som vil være en stor ekstra kostnad jo flere du eier. Dette slipper du som regel med de kortene vi anbefaler (se oversikt her). Jo mindre du bruker disse kortene, og jo mindre bonus og rabatter du kan hente ut, jo mindre vil det lønne seg å ha et slikt kort. Tenk derfor nøye igjennom om du kommer til å bruke kortet før du bestiller. For det andre vil det være forutsatt at du kan betale tilbake på kredittkortet før rentene begynner å løpe etter varekjøp for at du skal kunne få utbytte av friheten det er å ha flere. Dette fordrer en god oversikt jo flere kort du eier.