Kredittkort
Kredittkort

Det dukker stadig opp nye betalingsmetoder som gjør det enkelt å betale for varer og tjenester på nettet. Nå som stadig flere bruker mobiltelefonen til å handle med, har det også dukket opp dedikerte e-lommebøker for disse enhetene. Uansett hvilken e-wallet du bruker, så anbefaler vi at man legger inn kredittkortet her som den primære betalingsmetoden. Hvorfor skal vi se nærmere på i denne artikkelen.

1. Sikkerhet

Ved å bruke et kredittkort fremfor et vanlig bankkort, sikrer du i stor grad at uvedkommende ikke får tilgang til pengene dine. For hvis du skulle bruke bankkortet ditt, som er knyttet til kontoen din, er det dine penger som blir tappet fra kontoen. Skulle det samme skje med et kredittkort, så er det kun din kreditt hos banken som blir tappet. I de fleste slike svindeltilfeller vil du da få dekket tapet av banken, slik at du slipper å gå på en økonomisk smell hvis du bruker kredittkortet i e-lommeboken.

Les mer: I denne artikkelen kan du lese mer om svindel på kredittkort

2. Du får bonuser på bruken

Mange kredittkort har bonuser når man bruker kortene til å handle med. Som regel så vil også disse bonusene gjelde når man registrerer kredittkortet i en e-wallet, der man kan tjene bonuser på omsetningen man har på kortet. Vi anbefaler uansett at man leser seg opp på vilkårene hos kredittkorttilbyderen slik at man er sikker på at bonusene faktisk gjelder ved bruk gjennom e-lommebøker.

3. Du kan ikke legge inn kredittkortet direkte

En annen årsak til at man ønsker å legge inn kredittkortet i en e-wallet fremfor å bruke det direkte, er fordi man ikke har noe valg. Norske kredittkort er nemlig i utgangspunktet sperret for bruk på nettcasinoer, men dette kan omgås ved å legge inn kredittkortet i en e-lommebok. Da kan man både sette inn og ta ut penger gjennom e-lommeboken, ofte uten at det koster en krone i gebyrer. Er du glad i å spare penger, så bør du også sjekke ut Free spins uten innskudd, som man kan få uavhengig av om man bruker en e-lommebok eller ei.

4. Enkelhet

Ved å legge inn kredittkortet ditt i e-lommeboken slipper du å tenke på kortnummeret, utløpsdatoen og til og med CVC-koden når du skal betale for varer eller tjenester fremover. Bruker du en e-wallet på en smarttelefon kan du i mange tilfeller nå betale kun gjennom bruk av fingeravtrykk. Dette gjør det svært enkelt å bestille ting på nettet, og i den travle hverdagen mange av oss lever i dag, så er dette naturligvis hjertelig velkomment.

5. Trygghet

Til sist må vi også trekke frem at det er trygt å bruke e-lommebøker. Siden du slipper å oppgi kredittkortdetaljene dine direkte til hver enkelt nettbutikk og nettside, så anbefaler vi faktisk at man bruker en e-wallet. Sjansen for å bli svindlet reduseres betraktelig hvis man benytter en slik betalingsløsning, og ofte vil tvilsomme nettsider allerede være bannlyst hos disse betalingsaktørene slik at du faktisk ikke får gjennomført transaksjonen. For deg som alltid er litt skeptisk når du skal bruke kredittkortet under netthandel er dette følgelig en god løsning.