Kredittkort
Kredittkort

Mange har nok erfart å miste både bankkort og nøkler, kanskje som et resultat av en fuktig bytur. Men dersom man mister et kredittkort så kan konsekvensene bli mye større, ettersom man gjerne har tilgang til ganske så mye penger her. Dessuten kan man ofte bruke et slikt kort uten PIN-kode eller Bank-ID – noe som ikke er bra!

Sperr kortet ditt umiddelbart

Så snart du oppdager at du har mistet eller blitt frastjålet et kredittkort, så er du nødt til å sperre det. De fleste banker/kredittkortutstedere har døgnåpne telefoner der man automatisk kan gjøre dette, også fra utlandet.

Deretter lønner det seg å sjekke kontoutskriften og de siste transaksjonene. Har kortet blitt brukt, og hva til? I de fleste tilfeller så vil man selv ikke bli stilt ansvarlig for de transaksjonene som man selv ikke har utført på et kredittkort, siden det er tyven som gjør noe ulovlig. Derfor er det langt tryggere sånn sett med et kredittkort fremfor et bankkort.

Sikkert – men usikkert

Det er nokså sikkert å bruke et kredittkort, men det er ikke alle kort man behøver å bruke BankID for å utføre handler på nettet med. I praksis betyr det man ikke trenger annet enn de detaljene som står på kredittkortet for å bruke det, noe som naturligvis er veldig usikkert. Pass derfor alltid på at du velger en tilbyder som bruker BankID og PIN-kode for fysisk bruk.