Kredittkort
Kredittkort

Er du ofte ute og flyr? I så fall vil du kunne dra nytte av et kredittkort som tilhører det flyselskapet du oftest flyr med, da man kan tjene opp bonuspoeng både til gratis reiser og andre ting. De to største flyselskapene i Norge er henholdsvis SAS og Norwegian, og derfor er det naturlig å se nærmere på disse to kredittkortene.

Norwegian-kortet

Med Norwegian-kortet fra Bank Norwegian får du 1% i CashPoints hos flyselskapet Norwegian hver gang du handler med kortet. I praksis betyr det at du kan handle matvarer, bensin, klær – ja, egentlig alt – og opptjene bonuspoeng for bruk til flybilletter hos selskapet.

Norwegian-kortet har en effektiv rente på 23,10% og har dessuten reiseforsikring inkludert. Maksimal kredittgrense er kr 100 000.

SAS EuroBonus American Express

Gjennom et samarbeid mellom SAS og den amerikanske kortutstederen American Express får du tilgang til tre helt unike kredittkort. SAS EuroBonus kredittkort kommer i tre forskjellige varianter, der man på alle kortene opptjener EuroBonus-poeng på alt man handler. Bonusmengden avhenger av hvilken av de tre kortvariantene du har (årsavgiften er varierende).

Kredittgrensen for et SAS EuroBonus American Express er i utgangspunktet kr 150 000, men man kan søke om ubegrenset kreditt. Rentenivået ligger på 26,80%, og du kan utsette betalingen i inntil 45 dager uten å betale renter for bruken.