Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort og andre bankkort er alle verdigjenstander som er verdt å ta godt vare på. De aller fleste transaksjonene som gjennomføres er med kort. Har man da et kort som har sluttet å fungere, kommer fort frustrasjonen snikenes og man blir stående med skjegget i postkassa. Er kortet ødelagt, må man bestille nytt (hvor mange kredittkort kan man ha?), som gjerne tar noen dager. Ved helt enkle grep kan oppbevare kredittkortet på en god måte, slik at ingen irriterende opplevelser oppstår.

Fast plass til kredittkortet

Et kredittkort bør aldri ligge løst. En av grunnene til dette er selvsagt at man fort kan miste kortet. I følge Forbrukerrådet opplever rundt 130 000 nordmenn årlig å miste kortet. En annen ting er at skader lett kan oppstå dersom man ikke beskytter kortet skikkelig. Oppbevar alltid kredittkortet i lommeboken, kortmappen eller lignende. Selv om kortet har chip-identifikasjon bør man også ha det som en regel å ikke la kort ligge tett sammen med elektroniske apparater. Dette kan være mobiltelefoner eller andre gjenstedander som inneholder elektroniske sendere. Disse er med på å redusere kredittkortets livstid. Les hos Teknisk ukeblad om hvordan kredittkort kan bli avmagnetisert av mobilen.

Vekk fra sola

Alle bankkort er laget av plast – et materiale som endrer form når det utsettes for varme. Plastfibrene i kredittkortet er laget for å holde samme form opp til 50 grader, ved da høyere temperaturer deformerer kortet seg og skaden blir dermed et faktum. I tillegg til temperaturendringer, kan et plastkort lett adoptere formen til en annen gjenstand som det blir presset mot. I og for seg trenger ikke dette å gjøre utslag for bruk i minibank. Så lenge at magnetstripen er intakt er kortet fortsatt brukelig, men for å unngå eventuelle problemer er en grei huskeregel å ikke utsette kredittkortet for høy varme eller press.
Slik oppbevarer du kredittkortet trygt i utlandet.