Kredittkort
Kredittkort

Nordmenn reiser mer og mer, til alle årets tider. Sommerferien er selvsagt den travleste perioden, men storby-weekend og andre typer reise er også populært. På reise trenger man penger. Tidligere var det reisesjekker som var gangbar reisebeholdning. I dag er det kredittkort som er det vanlige. Kredittkortet kan vise seg å være uunnværlig på reisen, uansett om det er en måned i Syden eller en weekend i London.

Kredittkortet på reise

Reiser man til et fremmed land trenger man utenlandsk valuta. Innen Europa kan euro benyttes i de fleste tilfeller. Det var vanlig å veksle disse her hjemme før turen, for så å ha et kort i bakhånd på reisemålet. I dag er det mange som benytter kun kredittkort på reisemålet, for å ta ut penger eller for innkjøp. Dette kan vise seg å vøre smart. Dette da pengene ikke trekkes direkte fra konto. Skulle man vøre så uheldig at kortet blir stjålet vil det dermed ikke forsvinne penger fra deg privat. Brukes kortet uautorisert er det da banken som da må erstatte pengene, ikke du.

Ferie, skimming av kredittkort

Enkelte nordmenn er blitt «skimmet» i minibanker og butikker, både innen – og utenlands, så det gjelder å passe på. Når kredittkortet ditt blir «skimmet» vil det si at noen får tak i informasjonen de trenger for å bruke kortet ditt, eller lage kopier av kortet ditt. Det kan skje ved at det benyttes falske fronter på minibanker, som tar kortet eller koder av pinkoden din og annet. Dermed er det fritt frem for uærlige sjeler å handle på ditt kort. Da er det betryggende å vite at på et kredittkort belastes kontoen din der og da. I tillegg har en mulighet til å slippe erstatte disse beløpene selv gjennom kreditt – og bankgarantier, selv om det kan ta tid.