Kredittkort
Kredittkort

Å kjøpe ting med kredittkort innebærer mye ansvarlighet i omgangen med kortet. Hovedsakelig så består dette ansvaret av to komponenter. Den første er at man må tilbakebetale kreditten i tide, og den andre er at man ikke har et overforbruk, som ikke samsvarer med hvor mye man kan betale. De som havner i et uføre med hensyn til betaling har som regel ignorert disse to tommelfingerreglene. Det kan selvfølgelig være gode grunner til at man setter seg i gjeld. Det er ikke alt som skjer i verden som man kan ha kontroll over.

Riktig valg er å refinansiere gjeld fra kredittkort

Der finnes ikke noe fasitsvar for når man skal refinansiere gjeld fra kredittkort, men enkelt og greit kan vi si at enhver gjeld som kan gjøres rimeligere, er gjeld som bør refinansieres. På tross av dette velger de fleste som har slik gjeld, å ikke refinansiere. Det finnes sikkert gode grunner til det. Kanskje er det ikke verdt tiden eller innsatsen for å skaffe et nytt lån, siden summen er liten og skal tilbakebetales i løpet av kort tid. Grunner som kan være dårligere er at man føler en unødig lojalitet overfor banken som har gitt lånet. Da kan det være lurt å huske at folk som tar renter av deg ikke er dine venner, de er forretningspartnere. I forretninger passer man på seg selv først.

Når du refinansierer kredittkortgjeld

Skaff deg oversikt over din økonomiske situasjon, og sorter forskjellige krav som er åpne mot deg. Har du inkasso så er det noe som du bør ta deg av først. Etter det kommer misligholdt gjeld på kredittkort. Sjekk hvem som kan gi deg det beste forbrukslånet, og se om du kan flytte over summen som du trenger. Har du de rette forutsetningene finnes det også billigere lån enn rene forbrukslån.