Kredittkort
Kredittkort

Skal du velge VISA eller MasterCard på ditt neste kredittkort? Det er et spørsmål mange stiller seg, uten at de egentlig vet forskjellen på disse to kort-typene. Kort fortalt så har det ikke noe å si hva du velger, men dersom du allerede har et bankkort som er tilknyttet VISA-nettverket, så kan MasterCard være det rette valget.

Slik velger du kredittkort

VISA og MasterCard er på mange måter to sider av samme sak, da det rett og slett er snakk om to identiske selskaper som driver med akkurat det samme. Derfor får du tilgang til alle de samme tjenestene med et MasterCard som du får med et VISA, så rent praktisk har det ikke noen betydning for hva du velger. Men det er ikke alltid lett å få et vanlig bankkort med MasterCard i Norge, og de fleste norske bankkort er tilknyttet VISA-nettverket. Derfor mener mange at det kan være greit å velge et kredittkort som har MasterCard – ettersom man da har ett av hver, og tilgang til det beste av to verdener.

Andre typer kredittkort

Det finnes også andre typer kredittkort på det norske markedet, men VISA og MasterCard er definitivt de to mest populære. Derfor bør du rett og slett velge kort etter hvilke fordeler det har, og ikke hva som «står på det». American Express er et velkjent alternativ til disse to, og kan også vurderes av deg som skal ha et nytt kort.