Kredittkort
Kredittkort

Vi forsøker til enhver tid å ha oversikt over nyheter som gjelder kredittkort. Normalt er disse nyhetene av økonomisk karakter, som for eksempel svindelforsøk. Denne gangen hadde svindelforsøket en helt ny vinkling, og vi var ikke klar over at slikt gikk an i det hele tatt. Kanskje naivt å tro slikt, men det trodde faktisk Tollvesenet også.

Kontantløst samfunn og svindel

I Norge snakker vi om det kontantløse samfunnet, og mener da den stadig økende bruken av kredittkort. Banker som for eksempel Ikano, Santander og yA Bank kommer også derfor med stadig bedre og bedre tilbud til kundene. Dette fører også til stadige nye svindelmetoder, men heldigvis er bankene våkne på dette området. Vi kjenner alle til svindelmetoder som phishing eller skimming (les her hva phishing og skimming er), som er økonomisk svindel. Nå har kort også blitt benyttet som kamuflasje for annen aktivitet. Kniver kamuflert som kredittkort ble beslaglagt i 2014. Vi tror ikke dette ligger i ideen om kontantløst samfunn, men er en ny metode for kriminell aktivitet.

Kredittkortet var kniv

Tollvesenet arbeider på alle områder som omfatter grenseovergang av folk og ting, også innenfor postvesenet. Det var her den nye smuglemetoden ble oppdaget. Kredittkortene var formet som kniver. Hvor diagonalen på kortene var en utfellbar kniv. Tollvesenet ble overrasket over funnet og har i ettertid uttalt «finnes virkelig dette?». Ja, det tenkte vi også, men det gjør det altså. «Kredittkortsvindelen» var godt utført og mye arbeid var lagt inn i dette, så all honnør til Tollvesenet for å få stoppet forsendelsen (les mer om saken her). Ikke visste vi at kort i det hele tatt kunne brukes slik.