Kredittkort
Kredittkort

I dag har det nesten blitt en nødvendighet at kredittkortselskapet inkluderer reiseforsikring, og mange tar det for gitt at denne beskyttelsen er inkludert. Ikke alle selskaper har dette inkludert i vilkårene sine, men stadig flere velger å tilby det til kundene. Her kan du finne vår omtale av kredittkort for de reiseglade. En slik reiseforsikring kan sammenlignes med den vanlige forsikringen du finner på tur, men for at den skal gjelde må du oppfylle en del vilkår som vi her vil snakke om. Et av kravene er at du betaler mer enn halvparten av turens kostnader med kortet ditt, og for å holde deg innen denne grensen holder det som regel at du dekker leiebil, hotell og flykostnaden med kredittkortet.

Er det nok å ha forsikring med kredittkortet?

Dette er et godt spørsmål, og svaret er at det vil variere avhengig av dine individuelle behov og planer for turen. Et problem med forsikringer fra kredittkortene er at de ofte ikke dekker like mange forskjellige situasjoner som den vanlige forsikringen. For eksempel vil det kanskje være restriksjoner på erstatninger som følge av dykkeruhell på kredittkortet, mens den vanlige forsikringen vil inkludere dette. Har du ingen planer om å drive med ekstremsport kan det holde med kredittkort forsikring, mens du i motsatt falle burde kjøpe ekstraforsikring. Det koster omtrentlig kr 1 500 å kjøpe ordinær forsikring, og dette betyr at du kan spare mye penger. Les her mer om hva reiseforsikringer dekker.

Skaff deg dobbeltforsikring

Å reise til utlandet kan by på mange utfordringer og en av disse er uforutsette skader og tap. Dessuten vil det ofte være en større sjanse for tyveri og svindel, og dermed er det viktig å være godt beskyttet/forsikret på forhånd. Kjøper du både reiseforsikring og bruker kredittkortet samtidig vil du ha et ekstra godt sikkerhetsnett i tilfelle uhellet først skulle oppstå. Dette gir deg god beskyttelse og gjør det mindre sannsynlig å havne i en skvis hvor du ikke får tapene dine dekket. Husk å oppbevare kredittkortet trygt i utlandet.