Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort er en fin måte å klare å få gode rabatter på varer, men kan bli en felle om en ikke benytter den rentefrie perioden godt. Vær en smart kredittkortbruker, og da vil ikke kortet volde deg økonomiske problemer.

Generell bruk av kredittkort

Kredittkort er et betalingsmiddel hvor du betaler med penger en ikke egentlig har. Derfor er det viktig at en ikke benytter denne kreditten ukritisk. Benytt gjerne kortet ved store innkjøp, men ha tilbakebetalingen i bakhodet. Når du har benyttet kreditt vil det absolutt være smart å løse inn all brukt kreditt ved forfall. Når du får fakturaen står ofte kun et minstebeløp du må betale – betal alt! Gjør du ikke dette vil rentene begynne å løpe, og da kan en kreditt på noen tusen raskt bli atskillig mer. Har du brukt mer kreditt enn du har mulighet til å løse inn på en gang, da er det nedbetalingstiden du bør ha så lav som mulig.

Spare penger

Forskjellige kredittkort kommer med forskjellige fordelspakker. Benytter du kredittkortet ofte bør du også ha et kort med et bredt fordelsprogram. Du finner kort med rabatter på det meste, alt fra matvarer til flyreiser. Det er disse rabattene en bør utnytte best mulig. Gir kortet ditt rabatt på drivstoff hos Esso for eksempel, ja da fyller du selvsagt all bensin der. Kan du oppnå cashpoints ved å kjøpe flyreisen hos et bestemt flyselskap – kjøp billetten der. Dette vil over tid spare deg for flere tusen kroner. Vær nøye med å holde deg oppdatert på ditt korts fordeler, og benytt dem!