Kredittkort
Kredittkort

Bankkortet har revolusjonert måten vi betaler for, og sørger for en enorm nedgang i bruken av kontanter. Et kredittkort fungerer på mange måter som et bankkort, men har i 2015 såpass mange fordeler at det nærmest er dumt å bruke bankkort for å betale med i butikker. Nå skal du lære hvorfor.

Fordeler og bonuser med kredittkort

Den største fordelen med et kredittkort, er at mange slike kort har omfattende bonusprogrammer som gir deg «gratis penger» når du handler. Du kan få bonuser på mellom 1 til 5% på vanlig dagligvarehandel (og all annen handel), slik at man kan spare flere tusenlapper hvert eneste år på alt fra matvarer til bensin. Slike bonuser eksisterer ikke for vanlige bankkort, og man må dessuten betale et årsgebyr bare for å ha VISA på bankkortet. De fleste kredittkort i Norge har ikke noe årsgebyr, og har massevis av andre fordeler i tillegg til bonusene.

Reiseforsikring, oversikt og rabatter

En annen god grunn til å bruke kredittkortet fremfor bankkortet, er når du ferierer. Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert, og tar heller ikke gebyrer når du skal gjøre uttak i utenlandske minibanker. Dessuten er det massevis av rabatter å hente når du handler på nettet med utvalgte kredittkort. Og hvor greit er det ikke å få en månedlig faktura med total oversikt over ditt forbruk? Veldig greit, spør du oss.