Kredittkort
Kredittkort

Vi lar oss påvirke av reklame slik at vi kjøper et produkt vi kanskje ikke har behov for. Gjelder dette små billige ting, og man er klar over at en er «lurt» til å kjøpe dette, helt greit. Det er når det kommer til større økonomiske forpliktelser, som kredittkort og lån, en må være våken.

Velg utfra eget hode

Reklame har faktisk stor påvirkningskraft, spesielt om en ikke er oppmerksom på hvordan en blir påvirket. Her hos oss går vi stadig i reklamens felle når det gjelder valg av vaskemidler eller tannkrem, men det er ikke noe en trenger tenke så mye på. Skal du velge et kredittkort er det en helt annen sak. Velger man kort utfra flotte reklamer kan en fort sitte med et kort en ikke vil ha. Når bruk av cookies gjør, at du blir bombardert blant annet på Facebook med pop-up reklame fra banker – vær våken. Bruk reklamen til å komme deg til bankers hjemmeside, sjekk tilbudet. Deretter kan du bruke samme metode for neste bank, og deretter sammenligne.

Bankene vil også ha kunder

Banker er som alle andre selskaper. De trenger kunder og økonomisk overskudd. Dermed benytter også banker, som for eksempel Santander Consumer Bank eller Ikano reklame. Reklamen er helt grei, som vi tidligere har nevnt, bare du sammenligner tilbudene. Tidligere var reklame fra banker, og kredittselskaper, mer ukritiske. Nå er regelverket strammet inn for blant annet kredittkort. Derfor finner du også renteeksempler hos alle bankene, dette er lovpålagt. Her hos oss finner du ting du kanskje vil anse som reklame, men vi håper du klarer å se at jobben vår er å opplyse, og sier igjen og igjen; Finn ditt behov, sammenlign, vurder utfra ditt behov!