Kredittkort
Kredittkort

Vi kjøper stadig flere varer og tjenester på nett. Den mest vanlige betalingsmetoden der er å bruke et eller annet betalingskort. Man kan også bruke overførsler via bank, eller tjenester som PayPal eller lignende. Som regel går slike kjøp helt fint uansett hvordan du betaler, men innimellom hender det at man taper penger. Går butikken du handler hos konkurs, eller du blir regelrett lurt, er som regel pengen dine tapt. Så fremt du ikke betalte med kredittkort.

Flere betalingsløsninger når du handler på nett

De fleste betalingsmetoder betyr at du trekkes for beløpet fra din egen konto. Kommer du da til kort med en klage eller lignende, er du avhengig av at utsalgsstedet drives av ærlige mennesker som det går an å få tak i. Er selskapet du kjøpte fra gått konkurs, hjelper ikke dette en gang. Pengene er da tapt.

Benyttet du i stedet et kredittkort når du handlet på nett, har du egentlig lånt pengene av kredittselskapet. De har et delansvar, sammen med selskapet som står for selve betalingsløsningen (Visa, Mastercard, American Express, etc.) for at transaksjonen går riktig for seg. Dermed vil du få hjelp fra disse når en eventuell klage skal fremmes. Går du riktig frem, får du som regel pengene tilbake.

Med kredittkort får du pengene tilbake

Rundt 9 av 10 som betaler med kredittkort på nett, og som har en eller annen klage, får nemlig medhold og dermed pengene tilbake. Gangen i det er ganske enkel. Du må først fremme klagen til stedet du kjøpte tjenesten eller varen (sørg for å kunne dokumentere dette). Dersom du blir avvist, eller ikke hører fra de, kan du ta det videre til kredittselskapet som ga deg ditt kredittkort.