Kredittkort
Kredittkort

En typisk reiseforsikring i en norsk bank vil koste mellom kr 1000 og kr 2000 for en vanlig norsk familie. Dette utgjør riktignok ikke den helt store månedskostnaden, men for mange er det ekstra penger som man gjerne vil bruke på andre ting. Og med et kredittkort kan du slippe denne ekstrautgiften.

Gratis reiseforsikring med kredittkort

De aller fleste norske kredittkort (merk: ikke alle!) har en reiseforsikring inkludert i kortet, som automatisk blir aktivert dersom du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet. Man behøver ikke å gjøre noe ekstra enn dette for å være forsikret, og de fleste norske banker tilbyr en nokså god reiseforsikring.

Med halvparten av reisen, så betyr det vanligvis fly eller hotell. Man er uansett forsikret fra det sekundet man forlater hjemmet og husdøren, og følgelig dersom noe skulle skje under transport til flyplass eller lignende. De fleste reiseforsikringer dekker flere reisemedlemmer enn bare deg selv, men her gjelder ulike vilkår alt ettersom hvilket kredittkort og bank du har.

Husk – les vilkårene for reiseforsikringen!

Det som er ekstremt viktig dersom man ønsker å benytte seg av reiseforsikring gjennom et kredittkort, er at man leser vilkårene som gjelder. For de kan variere svært fra bank til bank, og forsikringen er ikke nødvendigvis like bra som den man betaler for.

Allikevel så vil en slik reiseforsikring gjennom et kredittkort være dekkende for de aller fleste, og de tusenlappene man sparer årlig kan man heller bruke på selve ferien.