Kredittkort
Kredittkort

Enkelte eksperter mener at et forbrukslån har flere fordeler enn et kredittkort, men i denne artikkelen skal vi motbevise denne påstanden. For i de aller fleste tilfeller så vil man kunne slippe unna med langt mindre kostnader dersom man velger et kort fremfor et lån – og du vil vel spare penger?

Fordeler med å velge kredittkort

Den aller største fordelen med et kredittkort er at du umiddelbart har tilgang til penger, forutsatt at du allerede har et slikt kort i lommeboka. Når man trenger et forbrukslån så er man gjerne avhengig av å få pengene raskt, men dette tar som regel noen dager kontra umiddelbart tilgang med et kredittkort.

Dessuten betaler du ikke noe de første dagene med et kredittkort – faktisk inntil 52 dager med de beste kortene. I praksis betyr dette at du slipper unna med en såpass lang betalingsutsettelse uten å betale en krone ekstra for det. Ved et forbrukslån så vil rentene løpe fra dag én.

Tilnærmet like lav rente

Grunnen til at mange velger å låne fremfor å bruke et kredittkort, er at renten (tilsynelatende) er lavere når man låner. Men det er slettes ikke alltid sant – for nå har rentene på kredittkortene blitt så lave at de kan matche forbrukslånene.

Et godt eksempel er kredittkortet Santander Red, der man tilbys en effektiv rente på kun drøye 17%. Tilsvarende et billig lån, altså!