Kredittkort
Kredittkort

Et kredittkort har som kjent mange fordeler – det kan du lese alt om her på nettstedet. Men en av de aller største fordelene med dette kortet er det som egentlig er den tiltenkte bruken, nemlig at man kan utsette betalingen uten å betale noe ekstra for det. Les mer hvordan det fungerer i denne artikkelen!

Slik fungerer rentefri betalingsutsettelse

Du trenger ikke gjøre noe spesielt for å utsette betalingen av et kredittkort. Dette skjer helt automatisk når du bruker kortet, og du vil automatisk kunne vente mellom 40 til 50 dager før rentene begynner å løpe. Alt du trenger å tenke på er at du betaler minstebeløpet som banken krever.

Ofte er du nødt til å betale minst et par prosent av utestående kreditt én gang i måneden, selv om du fortsatt har en del tid igjen av den rentefrie betalingsperioden. Du blir uansett ikke belastet renter, men banken vil bare sikre seg at du betaler litt og litt på kreditten du har brukt.

Når begynner rentene å løpe?

Avhengig av hvilken bank og hvilket kredittkort du har, så har man også ulike betalingsutsettelser. Enkelte banker gir deg så lite som 40 dager, mens andre igjen slenger på 10-12 dager ekstra. I denne perioden påløper det verken renter eller gebyrer, og således vil mange si at dette er den mest gunstige måten å låne penger på. 1 av 4 nordmenn betaler ikke kredittregningen i tide.