Kredittkort
Kredittkort

Det er mange tilbud om kredittkort på det norske markedet, for alle slags behov. Du kan finne kort strippet for fordeler og rabatter, mens andre kort har fordelsprogram på utrolig mange områder. Hva som passer for deg kan bare du avgjøre. Her er noen tips til hva du bør vurdere.

Hva trenger du i et kredittkort?

Når du begynner å vurdere kort bør du ha tenkt over noen ting før du begynner å sammenligne forskjellige kredittkort. I første omgang bør du vurdere hvilke ekstra utgifter økonomien din kan tåle hver måned, og ikke ta opp høyere kreditt enn du vet du kan betjene. Deretter kan du se på handlevanene dine. Hvor bruker du mest penger? Et kort med fordelspakke på akkurat de tingene du benytter ofte kan spare deg for flere tusen i året. Er du usikker på hvilke fordelspakke som blir best kan kort som Flexi Visa tilby rabatter på varierte områder, og kan da være et alternativ.

Når du sammenligner

Når du har sett på hva du egentlig har behov for kan du raskt lete opp kredittkort som passer innenfor kriteriene dine. Sammenligningen du foretar bør ha med noen viktige momenter, blant annet renter og rentefri periode. Disse to faktorene vil ha stor betydning for innfrielse av benyttet kreditt. Dert kan kanskje virke som noen få dager eller noen få prosent rente ikke har så stor betydning, men det har det. Over tid er noen få prosent høyere rente faktisk en del tusenlapper. Vær oppmerksom på fordelspakkene. Ikke bruk tid på å sammenligne fordelspakker som du ikke har behov for. Det nytter lite at Shell MasterCard har rabatt på bensin om byen du bor i ikke har en Shellstasjon.