Kredittkort
Kredittkort

Det er snart tid for skatteoppgjør for 2014, og om noen få uker har du mottatt årsoppgaven fra banken. Der vil også betalt gjeld for kredittkort. Det er viktig at en følger med når selvangivelsen kommer at dette er med.

Gjeld på kredittkortet

Kredittgjeld kan bli virkelig dyrt om en lar den hope seg opp. Det er alltid smart å betale ned så mye som mulig. Det er ikke alltid en er i stand til dette, men betal i hvert fall så mye du kan, så raskt som du kan. Det sparer deg for en del penger. Renter på kredittkort kan komme opp i hele 25%, og da sier det seg selv at enkelte leter etter andre løsninger. Noen velger å refinansiere kredittgjeld med forbrukslån, da disse har lavere rente. Det en skal være oppmerksom på er at gjeld er aldri lønnsomt, og selv om du får fratrekk på skatten veier ikke denne prosenten opp for det du betaler i renter.

Skatt og kredittkortgjeld

Du kan altså få fratrekk på skatten på grunn av gjeld fra kredittkort. Det du får fratrekk for er betalte renteutgifter i foregående år, og det vil senke skatten din litt. Dessverre er det ikke lønnsomt med tanke på privatøkonomien å tenke at renteutgifter fra kortet veies opp gjennom mindre skatt. Generelt ligger mange kort med en rente mellom 20-25% i rente. Å få tilbake 27% av betalte renteutgifter er ikke så mye. La oss si at du har betalt kr 5 000 i renteutgifter, da får du kr 1 350 i fradrag. Ja, det er helt klart gode penger å ta med seg, men du har likevel betalt kr 3 650 mer tilbake til banken enn hva du egentlig har brukt. Det er også viktig at du sjekker fradraget, og at det faktisk er ført på selvangivelsen. Er ikke kredittkortgjelden der må du føre den opp selv.