Kredittkort
Kredittkort

Kredittkort har som regel veldig høy rente, helt opp mot 35%, slik at det kan bli veldig dyrt om du ikke betaler tilbake innen forfallsdatoen. Men den gode nyheten er at de fleste kortene på markedet har opptil 50 dager rentefritak, noe som gjør det mulig å betale tilbake før renten begynner å løpe. Så lenge du kan betale tilbake kreditten vil det ikke bli dyrere, men da må du også sørge for å være bevisst på hva du faktisk har råd til å betale. Derfor er hovedpoenget når man må bruke et kredittkort, at man bør kunne betale tilbake pengene innen 2 måneder, for ellers blir det raskt meget dyrere.

Mange små bonuser

Det er også verdt å vite at mange kredittkort gir deg rabatter eller premier når du betaler for ulike varer eller tjenester, men dette varierer. En av de viktigste fordelene er at man får en reiseforsikring inkludert dersom man bruker kortet til å betale reisen.

Et kort i bakhånd

Man behøver ikke benytte kredittkortet til et hvert kjøp, men det er alltid godt å ha det liggende dersom man skulle trenge litt ekstra, for eksempel i ferien. Hver gang du betaler med kredittkort er du i tillegg beskyttet av kredittkjøpsloven, hvilket betyr at du vil få refundert pengene dersom flyet ditt plutselig blir avlyst eller selskaper går konkurs. Man har kortet i bakhånd, men man trenger ikke bruke det før det er nødvendig.