Kredittkort
Kredittkort

Det er en kjent sak for de fleste at man ikke kan søke om eller eie et kredittkort dersom man ikke er minst 18 år gammel (les her hvem som kan få kredittkort), som er den myndige lovalder i Norge. Dette er bestemt i norske lover, og det finnes ingen vei utenom. Men kan man handle med for eksempel forelders kredittkort når man ikke er myndig?

Ikke lov med kreditthandel

Faktisk så er ikke en transaksjon med et kredittkort gyldig dersom den ble utført av en som var under 18 år. Indirekte betyr det at dersom du har en sønn som er umyndig bruker kredittkortet ditt til å bestille noe på nettet, så kan du kreve at ordren kanselleres på grunn av ugyldig bruk av kortet.

Det samme kan den som solgte varen eller tjenesten gjøre dersom de oppdager at den handlende har forfalsket informasjon og ikke er gammel nok. Kort fortalt – det er ikke tillatt å handle med et kredittkort når man ikke er 18 år gammel.

Samme gjelder for andre typer kredittkjøp

Det er ikke bare bruk av kredittkort som ikke er tillatt når man ikke er myndig, men man kan heller ikke handle på faktura eller inngå avtaler om nedbetaling over tid. Dette er bestemt i norske lover og er ikke noe selgeren eller banken kan overstyre, og derfor må man rett og slett smøre seg med tålmodighet dersom noe slikt skulle være aktuelt.