Kredittkort
Kredittkort

Et kredittkort er såpass mye mer enn bare et vanlig plastkort som man bruker til å betale med. Nå til dags så gir disse kortene deg tilgang til fordeler og rabatter, på alt fra overnatting på hotell til leiebil eller vanlig shopping. Derfor er det viktig at du finner deg det kredittkortet som passer med ditt handlemønster!

Slik velger du riktig kredittkort

Det er forholdsvis enkelt å velge seg riktig kredittkort. Handler du mye og vil bruke kredittkortet til hverdagshandling, så velger du et kort som har cashback og bonuser. Reiser du mye, så vil et gebyrfritt kort med reiseforsikring inkludert være midt i blinken.

Dessuten finnes det mange kredittkort med spesifikke rabattavtaler hos hotellkjeder eller leiebilselskaper, og disse kan være gunstige for deg som reiser mye. Eller hvis du flyr mye med flyselskapet Norwegian, så vil du kunne ha glede av kredittkortet Norwegian-kortet.

Bensinbonuser i fleng

Kjører du mye bil og fyller derfor tanken ofte, så kan et kredittkort bidra til å redusere kostnadene betraktelig. Igjennom ett år kan en gjennomsnittsfamilie spare over 1000 kroner på å fylle tanken og betale med et såkalt «bensinkort».

Disse kortene har få andre fordeler enn at det er mye penger å spare på bensin, og derfor anbefales slike kredittkort kun til de som faktisk kjører mye. For andre så vil dette være «feil» kort og det finnes bedre alternativer på markedet.