Kredittkort
Kredittkort

Et kredittkort kan ha mange fordeler og er blitt en svært populær betalingsmetode, da det gir en mulighet til å betale på etterskudd, og til å ta kontantuttak opp til en forhåndsbestemt sum. Dersom du tenker på å skaffe deg et kredittkort, er det lurt å vite hva som kreves for å få et kort utstedt, og hvordan du søker om kredittkort.

Hvilke kriterier stilles for å få kredittkort?

Det er flere kriterier som stilles til de som søker om kredittkort. Det varierer noe mellom de ulike selskapene, men de viktigste betingelsene som må oppfylles er følgende:

• Du må være over 18 år (i noen tilfeller 23 år)
• Ha en stabil inntekt (lønnskravene varierer, men de fleste krever en inntekt på over kr 100.000 per år.)
• Du må være uten betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker.

Søkere som er fylt 18 år, aksepteres de fleste steder (for eksempel for Norwegian-kortet), mens andre krever at du er helt opp til 23 år, deriblant for kredittkort gjennom yA Bank. Utvalget av kredittkort øker altså med alderen, og de mest ettertraktede kundene har en stabil lønn og orden på økonomien. Om du er gjeldsfri eller har lite gjeld får du også gjerne tilbud om en høyere kredittramme.

Hvordan søker man om kredittkort?

En søknad om kredittkort kan enkelt gjøres på bankens nettsider, eller ved å oppsøke banken. Disse søknadene er uforpliktende, og man kan søke flere steder. Det kan vise seg at man får avslag fra en bank, mens man får ja fra en annen. Kredittkortutstederne vil foreta en kredittsjekk for å få informasjon om du er kredittverdig eller har betalingsevne. Resultatet vil avgjøre om du får utstedt et kredittkort eller ikke. Hvor mye kreditt du eventuelt vil få, bestemmes ved å se på din kreditthistorikk.