Kredittkort
Kredittkort

De fleste har et bankkort i lommeboka, og de aller fleste nordmenn har også ett eller flere kredittkort i tillegg til dette. Men er det egentlig noen fordel med å ha et kredittkort, eller er disse to kortene i praksis kliss like? Fasiten er at det er svært mange forskjeller på disse to kortene, og det er sistnevnte som kommer best ut av det.

«Alle» bør ha et kredittkort

Mens et bankkort gir deg tilgang til dine egne penger som du har på kontoen, så vil et kredittkort gi deg tilgang til «bankens penger». For når du handler med et slikt kort, så er det ikke dine egne penger som blir trukket. Det er rett og slett snakk om å låne penger fra banken, eller å handle på kreditt. Dette er den største forskjellen på et bankkort og et kredittkort, at man ikke behøver å ha dekning på konto for å bruke det. Men det fører også til at man må betale tilbake renter på det beløpet man bruker, med mindre man er en rask tilbakebetaler.

Mange bonuser med kredittkort

Kredittkort gir deg dessuten tilgang til massevis av bonuser som ingen eller få bankkort gjør. Her kan man faktisk spare penger på å handle, samtidig som man få rabatter hos samarbeidene kjeder av kredittkortselskapet. Det kan være på alt fra leiebil til reise og lignende, så det lønner seg definitivt å ha et slikt kort.