Kredittkort
Kredittkort

Smarte brukere av kort klarer å unngå at kredittkort koster. Ofte er dette de som allerede har en ryddig økonomi, og som ikke bruker mer enn hva de kan klare med. Dessverre finner man en del kortbrukere som ender med en problematisk økonomi på grunn av kortbruk. La ikke dette bli deg.

Smart bruk av kredittkort

Det vi kaller smart bruk av kredittkort er å unngå de store kostnadene. Det vil si at man har oversikt over egen økonomi og bruk av kortet. Mange bruker kortet mye til betaling, men aldri over det de finner forsvarlig. Det betyr blant annet at man ikke benytter mer kreditt enn hva man kan klare å betale inn før rentefri periode utgår. Skulle det skje at man ikke betaler før renten løper, da betaler man så raskt man kan. Det er også smart bruk av kredittkort å benytte de rabattordningen en finner i kortene. Har du rabatt på bensin gjennom kortet, ja da fyller man der man får rabatt. Liknende med for eksempel rabatt på dagligvarer og annet.

Problematisk bruk av kort

Kredittkort er ingen lettvint løsning på dårlig råd. Det kan virke fristende å benytte kort for innkjøp eller annet, men det vil over tid straffe seg. Renter på et kredittkort ligger ofte opp mot 23 %. Har man da en kreditt som begynner å løpe rente på, og man ikke er i stand til å betale er man fort ille ute. Utestående gjeld vil til slutt ende til inkasso. Det betyr at man kan ende med enda mer problemer enn man trodde til å begynne med. Aktive betalingsanmerkninger skaper vansker på flere områder enn bare lån i banken. Selv mobilselskaper kredittsjekker nye kunder. Betalingsanmerkninger kan bety at man ikke får et mobilabonnement.