Kredittkort
Kredittkort

Netthandel kan være fristende for mange, en del blir skeptiske når de må oppgi sin kortinformasjon på nettet. Benytter du deg av et kredittkort når du handler på nett, er det godt å vite at du er forsikret blant annet mot svindel. Det finnes derimot noe du må legge merke til om du skal handle fra utenlandske sider på nett, for at forsikringen skal gjelde.

Når gjelder forsikringen?

Når du bruker kredittkort til å handle på nett, er du forsikret på alle norske internettsider. Handler du på utenlandske nettsider, er du forsikret, så lenge sidene henviser seg til det norske markedet. Står informasjonen om varen på norsk, er du dekket av forsikringen på ditt kredittkort. Forsikringen dekker om det blir trukket ekstra penger fra kortet ditt, til om du ikke får varen, eller varen ikke holder det den lover.

Hva gjør du om du blir svindlet?

Dersom uhellet først er ute, og du blir svindlet når du har handlet på nett, må du melde fra til den banken du har kredittkortet tilhører. De sperrer da kortet ditt, for å hindre ytterligere svindel. Du kan sperre kortet selv også, så fort du oppdager svindelen. Banken kan da også stoppe betalingen, da det ligger i visa delen på kredittkortet ditt. Melder du ifra tidlig kan du få pengene tilbake på kortet ditt. Dersom du selv har gitt fra deg personlige opplysninger på nett til sider som ikke henvender seg til det norske markedet, og blir svindlet, må du i mange tilfeller selv dekke tapet du får i forhold til svindelen.