Kredittkort
Kredittkort

Mange av oss handler billetter til både konserter, transport og ferie på nettet. Og da har man som regel to muligheter når det kommer til betalingen – enten bruker man et vanlig bankkort med VISA, eller så bruker man et kredittkort. I de aller fleste tilfeller vil det lønne seg med sistnevnte, og hvorfor skal du nå lære.

Hva skjer ved en eventuell konkurs?

Dersom du kjøper flybilletter eller konsertbilletter fra et selskap på nettet som går konkurs før reisen eller «tjenesten» har blitt levert eller brukt av deg, så er det flere faktorer som avgjør om du får igjen pengene du har brukt.

For det første, så vil du få tilbakebetalt pengene fra konkursboet dersom det er noen midler igjen i selskapet. Men som regel er det ikke det – for det er jo tross alt en grunn til at selskapet gitt konkurs i utgangspunktet. Har du da brukt et bankkort som betalingsmiddel, så vil du kunne ende opp med skjegget i postkassa.

Derfor bør du bruke et kredittkort

Brukte du et kredittkort til å betale for tjenesten, så er det banken som må ta regningen slik at du får tilbake pengene dine. Med andre ord sikrer du deg mot slike hendelser ved å bruke kredittkortet fremfor bankkortet. I sistnevnte tilfelle vil du pent måtte vinke farvel til pengene, selv om det ikke ble noen ferie eller konsert på deg.