Kredittkort
Kredittkort

Har du latt deg friste til å begynne å bruke et kredittkort som har et bonusprogram? Det er naturligvis ingen dårlig idé, siden det kan være mange kroner og ører å spare på å bytte ut det gamle bankkortet. Men er det egentlig slik at alle kredittkortene på markedet har bonusprogrammer? Slettes ikke.

Sammenlign kredittkort

For å finne ut om et kredittkort har bonusprogram eller ikke, så må du rett og slett lese om det. Det kalles ofte for cashback, og de kredittkortene som har slike programmer er sjeldent beskjedne om å skryte av det. Som oftest får man mellom 1 til 5 prosent av summen man handler tilbake.

Jo høyere prosenten er, jo mer spesifikk er som regel bonusen. Hvis man ønsker bonus på absolutt alt man handler, så vil man som regel ikke få mer enn 1% bonus på kredittkortet. Derimot kan man få opp mot hele 5% bonus dersom man velger et kredittkort som bare gir deg penger tilbake når du fyller drivstoff.

Mange gode drivstoffbonuser

Og nettopp drivstoff som bensin og diesel er en spesiell bonusgruppe innenfor kredittkort. Mange kaller ofte bare disse kortene for «bensinkort», der man kan spare penger når man fyller tanken. Her er det gjerne snakk om en besparelse på opp mot 80 øre/literen på de beste bensinkortene, og det er altså et bonusprogram du ikke vil gå glipp av.