Kredittkort
Kredittkort

Ved å bruke de riktige kredittkortene når du handler, kan du spare opptil 5% av kjøpesummen ved å utnytte kredittselskapenes rabatt og bonusordninger. Mange kortleverandører gir rabatter som betales inn på kredittkonto når man gjør varekjøp, og dette kan du utnytte til din fordel.

Bruk kredittkort til å spare penger

Det er høy konkurranse blant kredittkortleverandørene. Alle vil ha deg som kunde, og derfor tilbyr de aller fleste en bonus eller rabattordning som gir deg rabatter på mellom 1 – 5% av dine varekjøp i forskjellige kategorier. Dette kan du bruke til din fordel slik at du faktisk sparer penger ved å bruke kredittkort på å kjøpe varer du uansett ville ha kjøpt. Et godt eksempel er når du får 1% rabatt ved å handle dagligvarer med et kredittkort. Når man vet at en vanlig norsk familie handler dagligvarer for over kr 40 000 i gjennomsnitt hvert år vil dette bli en solid besparelse, bare ved å bruke riktig kredittkort istedenfor et bankkort.

Utnytt rabattene i kredittkortet

For å få maksimal utnyttelse av rabattene i kredittkortet bør du ha flere kredittkort til forskjellige kjøp. Det er ikke et kredittkort som tilbyr best rabatt på alt, så det lønner seg å ha egne kredittkort til for eksempel kjøp av drivstoff, møbler, dagligvarer og flybilletter. Merker du disse kredittkortene med hva de skal brukes til, og passer på å betale tilbake på kortet før avdrag og renter kommer, vil du kunne utnytte systemet til å spare maksimalt med penger på dine kjøp. Husk å lese vilkår og begrensinger på de forskjellige kredittkortene, og velg de som passer best for deg. Med god ordenssans og fornuftige kjøp vil du kunne få mest mulig ut av dine kredittkort.