Kredittkort
Kredittkort

Når man snakker om et kredittkort så snakker man sjeldent om lav rente i samme setning, og disse kortene har et (ufortjent) dårlig rykte på seg når det kommer til rentenivået. Men det behøver slettes ikke å være så ille som mange tror, og i enkelte tilfeller er det faktisk rimeligere enn å ha et forbrukslån!

Så lav kan renten bli

For å vise deg to direkte eksempler på hvor lav renten på et kredittkort faktisk kan være, så skal vi se på de to billigste kortene vi har funnet frem til. Det ene tilbys av Skandiabanken og har en effektiv rente på i overkant av 14% – altså svært lavt. Den eneste ulempen her er at du må være kunde hos banken for å få kortet.

Et annet kredittkort som har nesten like gode rentebetingelser, er Santander Red. I skrivende stund er den effektive renten på habile 17,2% – noe som også er svært godt, og ofte bedre enn hva du får med et forbrukslån!

Låne eller kreditt?

Derfor vil det i de fleste tilfeller være mer gunstig med et kredittkort enn et forbrukslån, ettersom renten uansett er tilsvarende eller enda lavere. I tillegg får du inntil 50 dager med rentefri betalingsutsettelse, slik at vi alltid kan anbefale slike kort med lav rente dersom du trenger å låne penger.