Kredittkort
Kredittkort

Det kommer en første gang for alt, og hver eneste dag er det flere titalls nordmenn som søker om sitt første kredittkort. Nå til dags gjør man dette aller enklest gjennom internett, og det tar kun noen få minutter å legge inn en søknad, men før du kommer så langt bør du vite hvordan et slikt kort fungerer.

Verdt å vite om et kredittkort

Når du søker om et kredittkort så får du tildelt en kredittgrense som matcher med den inntekten du har. Tjener du 80 000 kroner på ett år så vil du neppe få mer enn 5000 til 10 000 kroner i kredittgrense. Denne kan dog øke etter hvert som du er kunde hos banken.

De fleste kredittkort tilbyr deg en rentefri betalingsutsettelse, vanligvis fra 40 til 50 dager. Betaler du ikke tilbake det du har brukt før denne perioden er over, så kan du regne med å betale dyrt i renter. Typisk rente for et kredittkort er nemlig på over 25 prosent.

Ikke bruk mer enn du har råd til!

En typisk «nybegynnerfeil» når det gjelder bruk av kredittkort, er at man tror at man får bedre råd ved å ha et slikt kort. Det gjør man absolutt ikke og det er ekstremt viktig at man ikke bruker mer enn man har råd til å betale tilbake. Så enkelt er det faktisk! Tenk deg om før du bruker kredittkort.