Kredittkort
Kredittkort

Hvis man bytter ut det tradisjonelle bankkortet med et kredittkort i hverdagshandelen, så kan man dra nytte av mange fordeler. Men de ulike kredittkortene på markedet har forskjellige fordeler, slik at man må finne et kort der man får mest ut av fordelene etter ens eget bruksmønster. Slik finner du riktig kort for deg.

Forsikring, bonuser eller lav rente?

Hvis man reiser mye, så vil man få kloa i et kredittkort som er gebyrfritt og som har reiseforsikring inkludert. Det finnes mange slike kort på markedet, som gjerne også gir deg rabatter på overnatting og leiebil, og er velegnet for reise. Holder man seg mest hjemme, så bør man heller se etter et kort som gir deg cashback (bonus på vanlige handler). Og hvis du skal bruke kredittkortet for å handle på avbetaling, så vil du sikte deg inn mot en bank som tilbyr lav rente på sine kredittkort. Dette er derimot ikke så viktig dersom du uansett skal gjøre opp for deg innen de rentefrie betalingsdagene som følger med et slikt kort.

Finnes det noe «perfekt» kredittkort?

Dessverre så finnes det ikke noe kredittkort som tilbyr det beste fra alle verdener. Ønsker man en god bonus når man handler, så vil dette gå på bekostning av lav rente og høy kredittgrense. Eller hvis man skal ha et gebyrfritt kort, så vil renten kunne være meget høy. Derfor kan det lønne seg å ha flere kredittkort.