Kredittkort
Kredittkort

Det er en almen «sannhet» at kredittkort er dyrt. Ja, det er høye renter på kreditter, men også rentene varierer. Poenget med et slikt kort er å ha penger tilgjengelig til enhver tid, men samtidig bruke det smart. Det trenger overhodet ikke koste deg hus og hjem. Sjekk tilbudene godt og bruk kortet smart og det er nesten gratis.

Rentenivå

Renter er en selvfølge for oss om en tar lån eller en kreditt. Bankene tilbyr kredittkort til rimelige høye renter. I utgangspunktet ligger disse på 20% og oppover. Noen få kan skilte med lavere rente enn dette. Derfor er det viktig å ha klart for seg hva en velger ved søknad om kredittkort. Hos oss finner du gode tilbud, og det er en ting du skal sjekke nøye – bankenes regneeksempler. Der er det oppgitt nominell og effektiv rente. I tillegg er det regneeksempler, for å gi en pekepinn på hva en kan komme til å betale tilbake for en benyttet kreditt. MEN – bruker du kortet smart er det rentefritt!

Rentefritt

Alle kort med innebygd kreditt er lovpålagt å ha en rentefri periode. Det vil si, at om du bruker av kreditten din, vil det gå en viss periode før rentene begynner å løpe. De fleste kredittkort har en slik periode på 30 dager, noen mer. Benytter du denne muligheten, å betale inn beløpet før perioden er over, betaler du ikke renter. Vær oppmerksom på at du hos mange likevel betaler et lite gebyr. I tillegg er det viktig å følge med selv på benyttet kreditt, da mange banker kun sender betalingsvarsel på et minstebeløp. Betaler du kun dette vil resterende beløp bli pålagt renter. Da blir det fort dyrt, derfor; bruk kortet smart!