Kredittkort
Kredittkort

Som norsk kunde med kredittkort kan i visse tilfeller ha krav på refusjon av hele kjøpesummen dersom du har mottatt en vare med store feil eller mangler. Dette forutsetter at kjøpet ditt oppfyller en del sentrale punkter, og vi vil her forklare hva disse innebærer. Som kjøper er det ditt eget ansvar å kunne fremvise all nødvendig dokumentasjon, og dette inkluderer alt fra kopier av samtaler med selger, til kvitteringer og billetter. Følger du disse punktene vil det være lettere å snakke med kredittkortselskapet og få pengene dine tilbake.

Kredittkort og kravene som stilles

Det første kravet kan virke som en selvfølge, men er likevel viktig å få med seg. Du må ha kjøpt varen på kreditt, og dette innebærer at du brukte kredittkortet ditt til å handle varen. Grunnen til dette kravet er at forbrukere ikke skal kunne kreve penger tilbake fra selskapet kun fordi de eier et kredittkort, men ikke brukte det til å handle for. Det andre kravet er ganske enkelt at du må ha handlet hos et selskap eller enkeltpersonforetak. Du kan f.eks. ikke kjøpe varer av naboen og deretter kreve pengene tilbake med mindre naboen har et selskap med org. nummer, samt at du kan fremvise en kvittering på dette.

Varen må ha mangler

Nummer tre på listen er at du kjøpe en vare med betydelige mangler, feil eller skader. La oss ta et lettfattelig eksempel som omhandler kjøp av hotellopphold på ferie. Dersom du betaler hotellet på forhånd med kredittkortet er dette å regne som et kredittkjøp. Videre vil du oppfylle krav nummer tre dersom hotellet slår seg selv konkurs får du har mulighet til motta tjenesten. Det siste og fjerde kravet er at du først kontakter den som selger deg varen for å finne en løsning. Som regel holder det at du snakker med selger for å finne en alminnelig løsning, og dermed er dette et viktig krav å få med seg.