Kredittkort
Kredittkort

I dag har de aller fleste både et og to kredittkort i lommeboken. Med et kredittkort mener vi et kort hvor summen ikke trekkes fra din bankkonto. Kortet har en forhåndsgodkjent kredittgrense og brukeren får en regning en gang i måneden på den summen som er brukt. Faren med dette er at regningen kommer i etterkant, noe som kan gjøre det vanskelig å holde kontroll på forbruket. Her er noen tegn du bør være oppmerksomsom på.

Hvilket kort bruker du mest?

Hvilket kort tar du automatisk opp av lommeboken når du skal betale i dagligvare eller i klesbutikken? Er det kredittkortet? Hvis du helst bruker kortet, hvorfor det? Mange synes det er enkelt å bruke kredittkortet, spesielt i uken før lønningsdag, for å være sikker på at kortet ikke blir avvist. Dette er et faresignal. Hvis du må bruke kortet for å dekke forbruket mot slutten av måneden, vil dette fort utvikle seg til å bli en uvane hvor man hele tiden er på etterskudd. Så lag deg noen regler på hvor du kan og ikke kan bruke kortet, normalt sett.

Ikke kontrollert betalingsutsettelse

Når kredittregningen kommer, bør den ikke inneholde noen store overraskelser. I tillegg bør du ha planlagt nedbetalingen. I noen tilfeller er det helt legitime grunner til at man ikke betaler hele summen med engang. Det man må unngå er overraskende store beløp eller at man plutselig oppdager at man ikke klarer å betale hele regningen med engang. Dette er et svært alvorlig faresignal. Alle store innkjøp på kredittkort må inkludere en plan for hvor man skal kutte i det vanlige forbruket for å få betalt regningen. Husk; alle kredittkortregninger må betales!