Kredittkort
Kredittkort

Har du et kredittkort er det tilknyttet et betalingssystem, som for eksempel VISA eller MasterCard. VISA er systemet som ordner at ting blir betalt. Systemet er benyttet på hele 25 millioner brukersteder, VISA er dermed størst på dette i verden. De fleste av oss tenker aldri over at det ikke er et kredittkort i seg selv. Gjør du?

Dette er VISA

Når man betaler med kredittkort går betalingen over nett, og over tid kommer det en regning til deg. Dette skjer gjennom et betalingssystem, og det er dette systemet VISA drifter. De leverer betalingsterminaler, kontrollerer systemet og annen teknologi til bank og brukersted. Kortutsteder er ansvarlig for resten når du får et kredittkort. Det er dermed banken din som setter hvor mye du skal betale i gebyrer for å benytte VISA, og de forskjellige brukerstedene setter egne gebyrer. Et eksempel på dette er når du betaler en flybillett med kredittkort. Da betaler man et gebyr til flyselskapet, det er det flyselskapet som har bestemt.

VISA-nytt

Betalingstjenester via internett og sikre systemer blir mer og mer nyvinnende. VISA jobber også kontinuerlig med å finne nye og enkle løsninger. I løpet av 2013 og årene som kommer vil vi oppleve en del nye ting innenfor betalingssystemet. Det er nå lansert VISA kontaktløs, VISA personlige betalinger og VISA mobil kontaktløs. Det er ikke alle steder dette er i drift pr i dag, men sakte og sikkert vil det dukke opp flere og flere steder. VISA mobil kontaktløs er litt spennende. Da leses mobilen av en egen skanner, og du har uten å dra kortet, eller tatt det frem betalt via mobilen. Mobilen kan da være ditt nye kredittkort.