Kredittkort
Kredittkort

Et kredittkort blir ofte forbundet med tilgjengelige penger når man trenger det. Men om man bruker et kort riktig, kan det beskytte mot en rekke farer forbundet ved kjøp av varer og tjenester på nett og til daglig.

Kredittkort beskytter mot svindel

I følge Bank- og finansloven er det bestemt at det er kredittselskapets ansvar om en bruker skulle bli svindlet for deres penger. Det vil si at dersom du blir offer for en svindel når du bruker ditt kredittkort, vil du ikke bli stilt økonomisk ansvarlig, så lenge du ikke har oppført deg uaktsomt da svindelen skjedde. Dette kravet stilles også til vanlige banker, men dersom kontoen din plutselig blir tappet av en svindler, vil du sitte med en tom bankkonto, og det kan ta flere dager før du får penger tilbake fra banken. Det vil også være mye mer styr ovenfor banken, da det er dine penger på konto i motsetning til kredittselskapets penger det går ut over.

Slik unngår du kredittkortsvindel

Svindel av kredittkort og bankkort er dessverre blitt ganske vanlig. For mange med uærlige hensikter kan dette være en enkel vei til raske penger, og om du ikke har beskyttet kort og kode godt nok, kan du bli stilt ansvarlig for dette. Derfor er det viktig å lære seg PIN-koden din utenat og makulere slippen du får fra banken. Du bør også passe godt på kortet ditt og unngå at noen andre får tilgang til det. Sjekk alltid kvitteringer på uttak og kjøp mot det du trekkes av banken, og følg godt med på alle bevegelser på kortkontoen din. Slik kan du være tryggere i hverdagen.