Kredittkort
Kredittkort

Har du kredittkort, og ikke betaler kreditten innenfor de rentefrie dagene kan det fort bli dyrt. Mange sliter med å betale ned på et kort, og da vil det forverre seg om du endatil har flere. Blir problemet stor, finnes det heldigvis løsninger.

Kredittkort koster

Å ha brukt en kreditt, og deretter få problemer med å betale vil over tid bli fryktelig dyrt. Kredittkort har ofte renter mellom 20-35%, og har du da mer en ett kort kan dette virkelig skape problemer. Har du for eksempel 2 kort med en snittrente på 20-25% betyr det flere tusen pr år i kun renteutgifter. Betaler du jevnt inn hver måned ser ikke noen hundrelapper så ille ut, men på årsbasis er det flere tusen. I tillegg øker kostnadene om du en måned ikke betaler. Det er når en mister kontrollen på hva de totale rentene egentlig koster en fort kan få problemer.

Få ned kostnadene

Begynner du å få problemer med kostnadene er det kun en ting å gjøre; få kontroll! En del klarer dette uten problemer, andre benytter refinansiering. Et forbrukslån på kr 30 000 med en rente på ca. 15% vil koste rundt kr 2 500 betalt ned på et år. Har du 3 kredittkort, med kr 10 000 i benyttet kreditt pr kort, vil det koste opp mot kr 10 000 totalt i renter. Refinansierer du kredittkortgjelden med et lån sparer du altså godt over kr 7 000 på et år. Det er da ikke merkelig at folk med mange kredittkort ofte velger refinansiering for å rydde opp i privatøkonomien.